Fusies van gemeenten

Op 25 mei 2022

Beste Lendeledenaar,

De fusies van Vlaamse gemeenten staat weer volop in de spotlights.
Het mislukken van de fusie tussen Mechelen en Boortmeerbeek zal daar voor veel tussen zitten.
Als lokale N-VA afdeling hebben we met belangstelling kennis genomen van enkele openlijke huwelijksverklaringen aan onze mooie gemeente.
Zo werd er onder andere gesproken over een fusie tussen Izegem, Ingelmunster en Lendelede en over een fusie tussen Kuurne en Lendelede.
Het is altijd leuk als gegeerde bruid beschouwd te worden, dit veel beter dan het muurbloempje waar niemand mee wil dansen.

Echter, een fusie is wat onze afdeling betreft niet aan de orde.
Indien een fusie zich zou opdringen, om wat dan reden ook, zijn wij als Lendeleedse N-VA afdeling van oordeel dat een fusie er slechts kan komen :

 - Indien dit met een gemeente is die dezelfde waarden heeft en het landelijke en groene karakter van onze mooie gemeente onderschrijft

 - Indien dit met een gemeente of gemeentes is waar Lendelede, na de fusie, voldoende “gewicht” behoudt om een rol van betekenis te spelen

 - Indien, en dat is het allerbelangrijkste voor onze afdeling, zo’n fusie gedragen wordt door de Lendeleedse bevolking.  Een volksraadpleging zal voor ons dan ook altijd en onvoorwaardelijk deel moeten uitmaken van een eindbeslissing.

Als de mislukte fusie tussen Mechelen en Boortmeerbeek ons één ding leert is het dat de burgers, gelukkig genoeg, het niet meer pikken dat zo’n belangrijke beslissingen boven hun hoofd bedisseld worden door politici die enkel hun eigen agenda dienen.
We blijven ons dus, beste Lendeledenaar, met onze N-VA afdeling met volle overtuiging en onverminderde energie inzetten in een onafhankelijk Lendelede !

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is