De gele doos kan uw leven redden.

Op 13 februari 2021

Gele doos wordt uitgerold in regio Zuid-West-Vlaanderen

W13, de vereniging van de 14 OCMW’s in Zuid-West-Vlaanderen en CAW Zuid-West-Vlaanderen heeft deze week een principebeslissing genomen om het initiatief uitgaande van Charlotte Bonte (N-VA) uit Wevelgem uit te rollen in de volledige zone. 

“Bij medische noodgevallen en interventies is het belangrijk dat hulpverleners, politie en brandweer op een snelle manier alle nodige informatie over de betrokken persoon kunnen krijgen. Dat redt tijd en dus levens”.

De gele doos is in de eerste plaats bedoeld voor 65-plussers en chronisch zieken en wordt bewaard in de deur van een frigo.
Die plek kan bij elk gezin immers makkelijk gevonden worden.
In de doos zit een ringboekje waarin de eigenaar de persoonlijke gegevens, contactpersonen en medische gegevens zoals allergieën kan noteren.
Door een bijhorende sticker die op de binnenkant van de voordeur geplakt wordt, weten hulpverleners bovendien meteen dat er een gele doos aanwezig is.

W13 maakte deze week bekend dat het initiatief in de volledige regio uitgerold zal worden via de thuiszorgcoördinatoren en eerstelijnszones.

Bram Deloof (N-VA), ondervoorzitter van W13, volgt het dossier en de uitrol verder op.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is